Čo si deti želajú?

Prezrite si zoznam detí, aktuálne čakajúcich na splnenie sna. Želania sú zobrazené od najnovších po najstaršie. Vedeli by ste niektorému dieťatku splniť sen? čítať viac

Ako plníme sny?

Ako postupujeme pri zaevidovaní sna dieťaťa a za ako dlho sme schopní ho splniť? Plus niečo o tom, prečo sú sny pre choré deti dôležité a prečo nám na nich záleží. čítať viac

Splňte sen priamo vy!

ŽELAJ SI je jedinou organizáciou na Slovensku, ktorá Vám dáva možnosť pomôcť priamo. Nemusíte nám dať peniaze – môžete si vybrať choré dieťatko a splniť mu sen vy! čítať viac

Darujte nám 2 %

Dve percentá z daní.. Tak málo, a predsa tak veľa...Pre nás nesmierne veľa, lebo vďaka nim môžeme plniť sny ťažko chorých detí... čítať viac

Chcel(a) by som byť

Martinkovi sme pomohli s vodičákom

Martinko je pätnásťročný chlapec z Brezovice, ktorý od detstva bojuje s nefrotickým syndrómom. Je to súbor príznakov, ktoré vznikajú v dôsledku výraznej straty bielkovín močom.

Chcel(a) by som ísť

Krištof má rakovinu kostí, túži ísť na ryby

Krištof je trinásťročný chlapec s nezlomnou vôľou, ktorý sa ocitol tvárou v tvár jednej z najväčších výziev svojho mladého života. Zhubný nádor kosti a kĺbovej chrupavky však nezastavil jeho odhodlanie a elán.

Chcel(a) by som mať

Chcel(a) by som stretnúť

Peťkovi sa splnil sen, žiaľ, bol aj posledný

Peťo je mladý osemnásťročný, sympatický chalan z obce Malinová, ktorému skrížila cestu zradná rakovina. Peter bol ešte donedávna zdravý človek, ktorý  aktívne hrával futbal, dosahoval v škole vynikajúce výsledky, a vo voľnom čase sa venoval hudbe, skladal piesne a iné.

Splnili sme sny

Výročná správa 2009

Rok 2009 bol pre Želaj si o. z. štvrtým rokom činnosti. Opäť sme splnili a prijali raz toľko želaní ako v roku predchádzajúcom. Aj v roku 2009 ľudia využívali možnosť splniť želanie konkrétnemu dieťaťu priamo: len počas Vianoc sa rozhodla pomôcť takmer dvadsiatka ľudí. Všetkým za ich ochotu nezištne pomôcť a splniť sen chorému dieťaťu veľmi ďakujeme..

Čo sme splnili v roku 2009?
V roku 2009 sme splnili takmer 100 detských želaní, čo je vynikajúce číslo! 7 bolo odložených (či už kvôli zhoršenému stavu dieťaťa alebo želaniu rodičov), 4 sa nesplnili (dva kvôli úmrtiu dieťaťa, dva boli splnené rodičmi), približne 10 sme nemohli splniť (nespadali pod činnosť ŽELAJ SI).

Najviac vysnívaným želaním u starších detí boli notebooky - dieťa, ktoré leží na onkológii a niekoľko mesiacov nemá možnosť nikam ísť, ani sa s nikým stretnúť, notebook veľmi poteší, pretože je jeho jediným spojením s okolitým svetom. Niektoré deti si vysnívali výlety, niektoré stretnutia s celebritami, mladšie deti zase hračky a DVD prehrávače na rozprávky.

V roku 2009 sme zakúpili a deťom venovali 14 notebookov, 3 elektrické autíčka, 1 nafukovací hrad, 2 legá, 2 krát doplnky do detských izbičiek v dizajne Cars, 3 x playstation, 2 autodráhy, 2 iphony, boxíky na hračky, 1 horský bycikel a 1 detský, 2 detské postieľky v tvare auta, 3 DVD prehrávače, 1 veľkého plyšového psíka Rexa, 1 stan, 1 elektrické lietadielko, posteľ, sedací vak, spidermana, klavír, motorovú kolobežku, 2 elektrické vláčiky, 1 papagája, 1 bazén s guličkami, 1 televízor, pieskovisko, domček pre bábiky, 2 bábiky, kuchynku Tefal, 2 mobily, 1 šmýkalku, hrací nočníček a hovoriaceho psíka, 1 veľký model lode Titanic, 2 mp3 prehrávače, 4 x CD Mariky Gombitovej, a 18-tisícové puzzle.

Splnili sme však aj zážitkové sny: výlet do hvezdárne pre onkologicky chorého chlapčeka, darovali sme psíka Huskyho pre onokologicky choré dievčatko, a Nikolke sme spolu aj so sestrou a mamou splnili sen o výlete do Aquparku Senec.

Je nám ľúto, že aj tohto roku zomrelo niekoľko detí, ktorým sme splnili alebo práve išli splniť sen: smútime za Denisom z Prievidze, Andrejkou Murníkovou, Andrejkom Nagym, Bohumilom Kvasničkom, Jozefom Tomášom, Máriom Morovičom...

Naše príjmy a výdavky
V roku 2009 sme po druhýkrát dostali príspevky z 2 percent daní, ktoré začali tvoriť najväčšiu časť nášho rozpočtu na plnenie snov. Agenda plnenia jedného sna činí trvá od začatia vybavovania v priemere 3 až 15 dní, a to v prípade, ak nepríde k žiadnym komplikáciám.

V roku 2008 sme získali:
Z darov a príspevkov:        7 776 eur
Z 2 percent:                  20 194 eur
Ostatné:                               8 eur

Spolu:                           27 978 eur

Tieto peniaze sme použili na:

Služby:                                    2 642 eur
Zakúpenie darov:                     17 278 eur
Ostatné           :                         279 eur
Zásoby:                                       67eur
Spolu :                                  20 266, eur

(7 712 eur sme presunuli do roku 2010, nakoľko financie z 2 percent za rok 2008 nám boli poukázané v polovici roka 2009 a máme ich vyčerpať do konca roka 2010).

Komu pomáhame a ako

Dlhodobo chorým alebo umierajúcim deťom

Želaj si sa pýta detí, ktoré bojujú s chorobou, aké sú ich najtajnejšie priania. Deti môžu snívať a želať si:
- s kým by sa chceli stretnúť
- kam by sa chceli pozrieť
- čo by chceli mať
- kým by chceli byť
najviac na svete.

O deťoch, ktoré sa trápia sa s chorobou a snívajú sny, môžu neziskovú organizáciu Želaj si informovať:

- rodičia
- samotné dieťa
- kamaráti dieťaťa
- lekári či sestry

Svoje žiadosti nám môžu zaslať jednoducho vyplnením tohto formulára alebo poštou na adresu: ŽELAJ SI, o.z., Záhradnícka 18, 900 28 Ivanka pri Dunaji. V liste či e-maily treba okrem detského želania uviesť aj vek, meno dieťaťa, kontakt na rodinu, ale aj chorobu a zdravotnícke zariadenie, kde dieťa liečia.

--------------------------------------------------

V roku 2008 nám pomohli a poďakovanie im patrí:

Darcovia:

Karol Ferenčík
Viola Hrnčiariková
Barbora Kopuncová
Mária Gubová
Radoslav Javor
Ľubica Olejníková
Andrej Braniša
Marcel Sivčo
Miroslav Hudec
Monika Ostrovská
Marta Erdošová
Dana Piatková
Mária Zaťková
Jozef Lajoš
Norbert Kečkéš
Miroslav Sabo
Vladimír Hano

Celebrity, ktoré nám pomohli v roku 2009:

Jozef Ráž
Dominik Hrbatý
Lea Fekete
Skupina Maduár
Ibrahim Maiga
Ján Lašák
Olinka Feldeková
Kristína Farkašová
Zuzana Kocúriková

Firmy:
All Toys
Orange
RONN
Elcigareta
Zepter

Stránky:

www.nasarodina.sk

Pomôžte nám robiť radosť

Zaujala vás naša činnosť? Chcete nám pomôcť splniť aspoň jedno detské želanie? Je viacero možností, ako na to:

Chcete nám pomôcť, ale nemáte peňazí nazvyš?
Nevadí! Pomôcť nám môžete aj ako dobrovoľník, ktorý nám bude pomáhať plniť tajné detské sny, a to najmä ich zorganizovaním: oslovením osobností, s ktorými sa chcú deti stretnúť či vybavením sponzorského darčeka podľa želania dieťaťa. Rovnako nám tiež pomôže ochotná ruka, ktorá by po nemocniciach rozniesla letáky, prípadne oslovila lekárov či ťažko choré deti. Taktiež by sme v našich radoch uvítali manažéra, ktorý by vedel zohnať sponzorské príspevky od organizácií.

Chceli by ste pomôcť, ale nemáte na to dosť času?
V tom prípade nám môžete pomôcť splniť detské želania ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 2132935659 / 0200. V roku 2007 sme získali aj prvých pravidelných prispievateľov, čo je pre nás potvrdením, že naša práca má zmysel a je robená korektne a čestne.

Pomôcť nám môžete aj splnením konkrétneho želania (kliknutím sa vám otvorí zoznam aktuálnych detských želaní),  a môžete mu splniť sen priamo (stačí nás kontakovať a poskytneme vám kontakt na dieťa) .Takto si sami overíte, že vaše peniaze išli na to, čo ste chceli, a zažijete radosť v detských očkách s odovzdania daru.

}); })(jQuery);